Jarig!!!!!!
Door: Lotteveerman
Blijf op de hoogte en volg Lotte
20 Mei 2011 | Kenia, Nairobi
Na de lunch gingen we nog even naar Masaai market om de nodige inkopen te doen en daarna natuurlijk een milkshake bij Dormans, de enige plek waar je echt heerlijk (Europees) kan eten en drinken. Terug thuis met Nadine genoten van de finse drop vodka.
Echt een leuke dag en ik heb me toch nog behoorlijk jarig gevoeld.
Het weekend voor mijn verjaardag ben ik samen met Valerie naar de Karen Blixen farm. De schrijfster van out of africa. Haar farm was namelijk vlakbij Nairobi in een plaatsje dat nu Karen heet. Het was wel aardig om te zien.
Afgelopen maandag heb ik mijn kleren opgehaald die de klerenmaker heeft gemaakt van de Afrikaanse stoffen. Echt geweldig, ik hade en prachtige lange gala jurk besteld van een prachtig Keniaanse Khanga. En hij past precies, heel gaaf. Ook heb ik 2 blousjes en een broek. De broek is erg wijd en alles behalve netjes, maar de rest is echt geweldig. Ik ga gelijk nog een jurk bestellen. Echt heel leuk.
En Woensdagochtend ben ik met de mensen van mijn project meegelopen in een demonstratie. De minister president van kenia en Obama hebben beloofd veel geld in het aidsfund te steken en niemand heeft eigenlijk nog iets van dat geld gezien, daarom was er een demonstratie. We liepen met ik denk ongeveer 100 mensen over een snelweg richting een congres dat gehouden werd. We kregen t-shirts en spandoeken met leuzen. En kwamen druk het congres binnen. Ik geloof dat de demonstratie aardig geslaagd is. We hebben zelfs nog met de minister kunnen praten. Dus dat was wel gaaf om bij te zijn.
Nog iets grappigs woensdag avond ben ik naar het Europees film festival in Nairobi geweest, en ze draaiden de hel van 63. En op het feestje van zaterdag ben ik een ander Nederlands meisje tegen gekomen dus we zijn met een aantal naar de Hel van 63 geweest. Een film over de elfstedentocht van 1963 in het warme kenia. Geweldig.
Ook heb ik eindelijk de puzzel van alle mutsen kunnen afmaken. Erg leuk cadeau. Ik heb natuurlijk een foto van gemaakt. Ook heb ik een aantal foto´s van mijn project erbij gezet.
Nou dat was het wel weer. Bedankt voor alle belletjes op mijn verjaardag. Woensdag ga ik weer naar de kust voor een vakantie met Valerie. Daar heb ik erg veel zin in.
20 Mei 2011 - 14:28
Pien:
Hoi
Mooie fotos
En vet dat je mee mog doen aan die demonstratie echt vet
je hebt ook leuke kleren laten maken en het staat je goed
Ook de puzzel is goed geslaagd
Echt weer leuk
Tot de volgende keer
Xxxxxxpien -
20 Mei 2011 - 14:30
Louisien:
deze verjaardag vergeet je niet meer denk ik! Wat zie je er prachtig uit in die jurk!Fijn om weer een verhaal te lezen. xxx -
20 Mei 2011 - 15:12
Annemiek:
Een heel mooi verhaal weer, inderdaad een verjaardag die je lang zal onthouden. De jurk staat je heel goed en het hempje is ook leuk. Wat zal je blij zijn met die puzzel van de mutsen! Je hebt hem goed gemaakt, mag je vaker doen. En dan demonstreren in Kenia, dat is ook iets wat niet veel mensen kunnen zeggen. Geniet van je vakantie (net geweest toch) en tot het volgende verhaal -
20 Mei 2011 - 15:33
Peet En Lia:
Leuk hoor Lotte, je merkt aan alles, dat je het goed naar je zin hebt. Nog veel plezier verder en tot een andere keer. -
20 Mei 2011 - 16:52
Hetty & Jan:
Fijn dat je het zo naar je zin heb. Leuke Afrikaanse kleren!
Dat is nog eens een andere manier om je verjaardag te vieren. Dat zal je je levenlang niet meer vergeten.
Het begint al op te schieten. Nog krap 2 maanden en het zit er weer op.
Geniet nog even van die laatste weken. -
20 Mei 2011 - 17:49
Babs:
hoi lotte,
leuk je verjaardag op deze manier.
leuke kleding staat je goed!!!
Weer leuk om een verhaal van je te lezen. kijk uit naar de volgende -
21 Mei 2011 - 07:03
Marieke:
Hoi,
Leuk verhaal weer met mooie foto's! Heb gisteren bij je ouders alle vakantiefoto's van jullie gezien. Gaaf hoor. En we waren samen naar de reunie van de Marionet. Was leuk en veel mensen vroegen ook naar jou. Veel plezier op je volgende vakantie!
Marieke -
21 Mei 2011 - 10:45
Maaike:
hey lot,
wat een prachtige jurk!! echt heel leuk dat je kleding van daar hebt.. En wat vet dat je aan die demonstratie heb meegedaan, op de foto's ziet het er goed uit :)
dit was zeker een verjaardag om nooit meer te vergeten!
XX -
21 Mei 2011 - 16:58
Suzanne:
Hoi,
leuk die kleding en je ziet er goed uit.
Ook leuk dat je toch nog een echt verjaardagsfeest hebt gehad.
De sushi ziet er ook lekker uit.
groetjes suus
21 Mei 2011 - 17:16
OMA:
Hallo Lotte.
Ga je alweer op vakantie.
Je vader en moeder zijn net weg.
Je hebt helemaal gelijk je bent er nu toch
Leuke foto''s ne ook je nieuwe garderobe is helemaal leuk
Ik heb jouw verjaardag ook leuk gevierd.
Fijne vakantie en tot volgende keer
OMA -
21 Mei 2011 - 18:45
Beppie:
Heey lotte!
nog gefeliciteerd met je verjaardag:D wat leuk dat je het zo naar je zin gehad hebt, als ik zo naar je verslagen kijk heb je echt de tijd van je leven daar in Kenia:)
tot de volgende keer:) -
28 Mei 2011 - 07:58
Ammy:
Hoi Lotte!
Ik heb weer enorm genoten van het lezen van je verslag...
Heel bedankt voor je kaartje. Wat attent; ik vond het heel leuk om die te ontvangen!
Gisteravond kwamen jouw ouders en Jannet en Tsjeard bij mij eten (voor mijn verjaardag) en we hebben de foto's bekeken van de vakantie van jouw ouders in Kenia: o.a. over het aidsproject waar je nu werkt en over de safari. En natuurlijk vertelden jouw ouders wat over de cultuur(verschillen). Het was hartstikke leuk!
Ontvang de hartelijke groetjes!
Ammy